Menu

Verlenging lockdown nekslag voor schoonheidsspecialisten

dinsdag 12 januari 2021

Het kabinet heeft zojuist aangekondigd dat Nederland langer op slot blijft. Dat betekent dat ook contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten, tot en met 9 februari gesloten moeten blijven.

 Verlenging lockdown nekslag voor schoonheidsspecialisten

ANBOS: “Gezien de ontwikkeling van de cijfers hadden we dit al gevreesd, maar we hoopten op meer vooruitzicht. Helaas hakt dit heftige nieuws er behoorlijk in. Het is echt schrijnend.” De brancheorganisatie maakt zich grote zorgen over de ondernemers in de schoonheidsverzorging. Schoonheidsspecialisten zijn verplicht gesloten, terwijl 90% van de ondernemers voor geen enkele steunmaatregel in aanmerking komt.

“Zonder noodsteun kunnen ondernemers het hoofd niet langer boven water houden. Geen inkomsten, maar wel de vaste lasten die gewoon blijven doorlopen. De reserves zijn al op geraakt door de eerste lockdown. Deze tweede lockdown betekent een nekslag voor veel ondernemers in de branche.”

Tijdens de eerste lockdown konden veel ondernemers nog aanspraak maken op het nood- en herstelpakket van de overheid. Tijdens de tweede lockdown zijn de voorwaarden voor noodsteun aangescherpt waardoor veel ondernemers buiten de boot vallen. Omdat ook de reserves van deze ondernemers op zijn geraakt, staat het water nu aan de lippen en staan vele schoonheidsspecialisten op omvallen.

ANBOS: “Dit kan echt niet langer zo. We doen dan ook nogmaals een dringend beroep op de politiek om verbeteringen aan te brengen in de noodmaatregelen, zodat ondernemers niet nodeloos omvallen.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.