Menu

Inhoudelijk sterk ANBOS-ledenevent: Huidverbetering en meer!

donderdag 20 oktober 2022

Op 12 september organiseerde ANBOS het ledenevent 'Huidverbetering & meer...' over huidverbeterende technieken die nu in de belangstelling staan.

Inhoudelijk sterk ANBOS-ledenevent: Huidverbetering en meer!

Voordat het event plaatsvond is er een ledenenquête gehouden waarmee ANBOS wilde peilen welke technieken er op dit moment 'in the picture’ staan. Naar aanleiding van de feedback organiseerde ANBOS op 12 september een interessant event voor haar leden. Centraal stond het thema Huidverbetering & meer… Beleef, Ontdek en Ontmoet. Doel van het event was om de leden te informeren over huidverbeterende technieken die nu in de belangstelling staan. Daarnaast was er ruimte voor discussie en intercollegiaal contact.  

Drie inspirerende workshops
ANBOS wilde voornamelijk een evenement organiseren over technieken waar nu veel vraag naar is. Op het programma stonden drie inspirerende workshops: ‘Beleef de wereld van plasma’, ‘Groeien in business, marketing & mindset’, en ‘Ontdek de mogelijkheden van microneedling’. ANBOS-leden konden deelnemen aan twee workshoprondes met aansluitend een diner en een gezellige Meet & Connect. De lezingen waren van hoog niveau en vanuit de zaal werden veel vragen gesteld. Op het event waren 120 ANBOS-leden aanwezig.

Microneedling 
‘Hoeveel microneedling-behandelingen zijn er nodig voor een goed resultaat?’, ‘Hoeveel tijd moet er zitten tussen twee microneedling-behandelingen?’ Deze en andere vragen kwamen aan de orde tijdens de interessante lezing van vakcollega Ymke van der Hoeven over microneedling. Ze ging in op de verschillende technieken, de effecten in de huid en de mogelijke risico’s van de behandeling. Microneedling staat enorm in de belangstelling. Dat kon ik merken aan het grote aantal vragen van de workshop-deelnemers. Sommige ANBOS-leden vroegen zich af of ze nu wel of niet mogen microneedlen, omdat het IGJ onlangs heeft besloten dat een mesogun en de hyaluronpen voorbehouden handelingen zijn. Microneedling is gelukkig geen voorbehouden handeling, omdat je niets in de huid injecteert. Schoonheidsspecialisten mogen deze behandeling dus gewoon uitvoeren.” 

Focus! 
Business coach Janneke Ananias sprak enthousiast en bevlogen over ‘Groeien in business, marketing & mindset. ANBOS-leden konden reageren op verschillende stellingen over onder het gebruik van social media, klantenbinding, verkoop en de balans tussen werk en privé. Janneke: Centraal stond de vraag: Waar wil je naartoe met je bedrijf?  Waar ligt je focus? Mijn advies is: Focus je op de diensten waar je écht voldoening van krijgt én waar een goede marge op zit voor jezelf. Dat je in kwaliteit uitblinkt én dat je aanbod past bij wat je klant nodig heeft. Dat is de sleutel tot een succesvol bedrijf.”  

Goede sfeer 
Ook vakcollega en docent Ahmet Turkkani was aanwezig op het event. ANBOS-leden konden tijdens de Meet & Connect met hem van gedachten wisselen over het grijze gebied. Ahmet is positief over het event, dat goed georganiseerd was en in een prettige sfeer plaatsvond. Ahmet: “De locatie was leuk en ik vond de lezingen actueel en van hoog niveau. De aanwezige ANBOS-leden waren geïnteresseerd en stelden goede vragen. De beste vragen waren in mijn ogen: Waarom mag iedereen zomaar microneedlen? Komen er richtlijnen vanuit ANBOS voor microneedling? En komt hier een examen voor? Allemaal vragen waarvan ik volkomen begrijp dat ze gesteld worden.” 

Bekijk de aftermovie van het event
Het uitverkochte ledenevent op 12 september was een geslaagde mix van Ontmoeten, Beleven en Ontdekken. De aanwezige ANBOS-leden waardeerden het event met een mooie 8! 

Bekijk de aftermovie voor een impressie van het event.

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.