Menu

Inspirerende ochtend vol leiderschapstips

woensdag 14 december 2022

Afgelopen 1 december organiseerde ANBOS voor haar IMP leden (Instituten met personeel) een ochtend met een speciaal programma 'Leiderschap, The Next Level’. 

Inspirerende ochtend vol leiderschapstips

Na binnenkomst bij de Hof in Renswoude nam Shannen Lutteke van ANBOS het woord en stelde zich voor als aanspreekpunt voor onze IMP-leden. Lijkt het je nuttig en leerzaam om deel te nemen aan het netwerk voor IMP leden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

Leiderschapsstijlen 
De eerste lezing werd gegeven door Julia Wouters, leiderschapscoach voor vrouwen in grote bedrijven en in hoge machtposities. Tijdens deze interactieve sessie spoorde Julia ondernemers aan hun eigen verhaal te delen en zijn er meerdere leiderschapsstijlen besproken. Wat is macht en hoe gebruik je dit? Hoe profileer jij je binnen je salon, wat voor soort leider ben jij? Dit zorgde voor een interessante en gezellige sessie waarin ook behoorlijk werd gelachen om herkenbare situaties. Er was zoveel enthousiasme onder het publiek dat Julia de gesprekken een aantal keer heeft moeten onderbreken. Tijdens de lunch werd dit natuurlijk verder voortgezet. 

Beren op de weg 
Direct hierna startten de workshops van Omdenken en Danielle Regnerij. Pepijn en Klaas probeerden ons in de Omdenkclinic anders te laten kijken naar ‘beren op de weg’. In plaats van altijd naar een oplossing te zoeken, kun je de situatie ook ombuigen en kijken wat voor mogelijkheden zo’n probleem schept. Denk aan het scenario waarin een snelgroeiend techbedrijf veel tijd en geld investeert in het opleiden van nieuwe medewerkers, maar deze vervolgens verliest aan de concurrent die meer salaris biedt. Hoe hebben ze deze situatie naar hun hand weten te zetten? Door het bedrijf om te vormen tot opleidingsinstituut.  

Lichaamstaal 
Ook de workshop van Danielle was een feest der herkenning! Hier werden een aantal iconische interviews bekeken en vervolgens geanalyseerd op basis van de lichaamstaal die de geïnterviewden lieten zien. Door goed te letten op de lichaamshouding van een ander, kun je vaak zien wat er echt in iemands hoofd omgaat en dit gebruiken voor bijvoorbeeld een open en eerlijk gesprek.  

De middag eindigde met een lekkere lunch en ruimte om bij te praten, te netwerken met collega’s en te reflecteren op de workshops. Wij hopen dat de aanwezigen het net zo naar hun zin hebben gehad als wijzelf en dat er nog wat lekkers over is uit de snoeppot. 

Denk jij erover om je als IMP lid aan te melden?  
Met een lidmaatschap ontvang jij gratis het ‘handboek Personeel'. Je hebt recht op eerstelijns personeelsadvies en kunt bij ons terecht met ingewikkelde arbeidsvragen.
Wij houden je op de hoogte van de laatste wetgeving en veranderende richtlijnen. Jij krijgt toegang tot de sectie
webinars en IMP-events. Het maakt niet uit hoeveel medewerkers je in dienst hebt, voor dit lidmaatschap betaal je één bedrag. Voor meer informatie en aanmelden als IMP-lid, klik hier.

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.