Menu

Ledenevent 6 maart een groot succes

donderdag 09 maart 2023

Ruim 150 schoonheidsspecialisten waren aanwezig tijdens het ledenevent van 6 maart. Deze keer was het thema “Mooi is zoveel meer… over de innerlijke en uiterlijke schoonheid”. Wat een fijne dag is het geworden. Het event is door jullie met een 8 beoordeeld en we hebben als ANBOS veel complimenten ontvangen. Het grootste compliment willen we echter aan jullie geven. Dankzij jullie enthousiasme is het event een groot succes geworden! Dank jullie wel daarvoor! Wil je de hoogtepunten nog terugkijken? Bekijk hier de aftermovie.

De dag startte met de plenaire sessie van Tijn Elferink. Daarna had iedereen de keuze om twee van de vier workshops te volgen.
 

De zin en onzin van Collageen

Rianne Taal deelde in haar lezing haar kennis op het gebied van collageen. Wist je bijvoorbeeld dat de wereldwijde markt voor collageen wordt geschat op 9,1 miljard dollar in 2022 en dat deze naar verwachting in 2023, 9,7 miljard dollar bedraagt? Oftewel een groei van 600 miljoen dollar! Collageen is booming!

Naast de algemene feitjes ging Rianne verder in op collageen in combinatie met anti-aging en hoe je de aanmaak van collageen kunt stimuleren. ANBOS zal samen met Rianne een uitgebreider webinar opnemen wat dieper in zal gaan op het gebruik/de inname van collageen.

 

Darm-huid connectie

Marcelline Goyen, auteur van het boek Huid-Darm connectie (en bezig met haar tweede boek!) weet op een geanimeerde manier en met veel passie de deelnemers mee te nemen in de belangrijke relatie tussen de huid en de darmen. Veel huidproblemen hebben een directe relatie met een verstoring in de spijsvertering. De aanpak vanuit de darmen kan helpen om van chronische huidklachten af te komen. Marcelline deelde een paar mooie voorbeelden vanuit haar praktijk met verbluffende resultaten.

 

SKIN, MOOD, MIND

In de sessie van Elixir werd dieper ingegaan op het belang van o.a. je slaapgedrag, ademhaling, bewegen, rust pakken maar bijvoorbeeld ook zingeving in je leven. Dit hebben Ruben en Vivienne samengevat in 3 termen SKIN, MOOD, MIND. In deze interactieve sessie werd dit ook visueel gemaakt door middel van diverse oefeningen. Een onderdeel van de sessie was het opschrijven van hetgeen je het meest trots op bent en 3 van de meest belemmerende emoties die je ervaart. Er werd uiteengezet hoeveel invloed alles op elkaar heeft.

 

Mindfulness

Mandy van Meijel is massagetherapeut en mindfulness trainer. Mandy heeft uitgelegd wat mindfulness precies is en dat je door middel van een aantal oefeningen jezelf even ‘mindful’ kunt krijgen in plaats van ‘mind full’. Omdat we altijd maar ‘aan’ staan, - zelfs tijdens een pauze-, staan we niet goed stil bij hoe we ons eigenlijk voelen. In deze sessie werd uitgelegd dat je de chaos in je hoofd ook af en toe mag laten voor wat het is. De laatste oefening was een bodyscan. Na de bodyscan wisselden leden ervaringen met elkaar uit om de sessie te eindigen.

 

Tijdens de netwerkborrel was er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen, onder het genot van een drankje en hapje.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.