Menu

Nieuw ANBOS-bestuurslid Lenny van der Zwaan

maandag 14 november 2022

Het ANBOS-bestuur is volop in ontwikkeling. Een van de nieuwe bestuursleden is Lenny van der Zwaan (44).

Nieuw ANBOS-bestuurslid Lenny van der Zwaan

Zij is eigenaar van Schoonheidssalon Lenny Huidverbetering & Anti-aging in Aalsmeer. Lenny is sinds 1997 erkend schoonheidsspecialist. Naast vakvrouw en ondernemer is ze ook docent. “Ik ben docent schoonheidsverzorging op het ROC in Amsterdam. Daar geef ik vooral de praktijkvakken op niveau 3 en 4. Het is fantastisch om ons mooie vak uit te dragen naar jonge, aankomende schoonheidsspecialisten.

Vanuit mijn werk als docent heb ik ook regelmatig contact met andere scholen. Oud ANBOS-bestuurslid Marleen Kila was op het ROC mijn manager. Toen zij vertelde dat ze ging stoppen met haar bestuursfunctie, vroeg ze of dat niet iets voor mij zou zijn. Ik heb een aantal bestuursvergaderingen meegedraaid en werd zo enthousiast dat ik me deze zomer kandidaat heb gesteld.

Project ANBOS Young
Binnen het bestuur wil ik me graag inzetten voor het onderwijs en de werving van jonge ANBOS-leden. ANBOS moet ook voor deze doelgroep relevant zijn, vandaar dat we het project 'ANBOS Young' gestart zijn. Doel is om de bekendheid van ANBOS onder (eindejaars)studenten en jonge ondernemers te vergroten. Hier is met name aspirant-bestuurslid Margo Prinsen bij betrokken. Vanuit mijn rol binnen het onderwijs draag ik dit een warm hart toe.

Nieuwe ontwikkelingen in ons vak
Voor de toekomst van ons vak is het van belang dat we de kwaliteit van het onderwijs hoog houden. Daarbij moeten we ook naar nieuwe ontwikkelingen kijken. Op dit moment zie je dat er veel aandacht is voor leefstijl en verzorging van binnenuit. Persoonlijk vind ik dat heel interessant. In 2018 heb ik de hbo-opleiding gezondheidszorg en welzijn gevolgd en in 2020 de opleiding tot Mindfulness Coach. Goede huidverzorging, gecombineerd met leefstijladviezen geven de beste resultaten voor de lange termijn.

Het zou mooi zijn als leefstijl en innerlijke verzorging een vaste plek krijgen binnen ons vakgebied. Ook daar zal ik me mee bezig gaan houden. Deze bestuursfunctie zie ik als een prachtige kans om me verder te ontwikkelen en ik kijk er naar uit om me samen met de andere bestuursleden in te zetten voor de belangen van onze prachtige beroepsgroep.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.