Menu

Ongelijkheid in hanteren medisch noodzakelijke zorg

vrijdag 22 januari 2021

Gespecialiseerde zorg door schoonheidsspecialisten moet beschikbaar blijven voor de cliënten die deze zorg hard nodig hebben. Dat zegt ANBOS, de brancheorganisatie van schoonheidsspecialisten. "Op dit moment zijn behandelingen vanuit de aanvullende zorgverzekering niet toegestaan en dat is onacceptabel", aldus ANBOS.

Ongelijkheid in hanteren medisch noodzakelijke zorg

Tijdens de lockdown zijn de contactberoepen gesloten, uitgezonderd een lijst van bepaalde zorgverleners. In deze lijst is de gespecialiseerde zorg door schoonheidsspecialisten niet opgenomen. Deze zorg betreft behandelingen zoals bijvoorbeeld acne, die vallen onder de aanvullende voorwaarden van de zorgverzekering.

Een voorwaarde voor contactberoepen die open mogen blijven, is onder meer een BIG registratie. Afgelopen week is deze lijst uitgebreid met medisch noodzakelijke behandelingen op het gebied van voetzorg, waar ook de niet BIG geregistreerde pedicures onder vallen.

ANBOS: “We kaarten de gespecialiseerde medische zorg van schoonheidsspecialisten al sinds de aankondiging van de lockdown aan bij Minister van Ark van Volksgezondheid. We vinden het onbegrijpelijk dat hier geen gehoor aan wordt gegeven en dat pedicures nu wel medisch noodzakelijke behandelingen mogen geven, maar schoonheidsspecialisten niet”.

Gisteren heeft ANBOS wederom contact gezocht met demissionairs Ministers Koolmees en Van Ark om de urgentie van de ongelijke en verwarrende situatie nogmaals aan te kaarten.

ANBOS vraagt nu duidelijkheid en eenduidigheid in beleid en wil dat de medisch noodzakelijke zorg, dus ook zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering, wordt toegelaten.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.