Menu

Schoonheidsspecialist mag in de ene gemeente wel aan de slag, maar andere niet.

vrijdag 22 januari 2021

De lijst van contactberoepen die open mogen blijven is niet consequent en per gemeente worden de lockdownregels verschillend geïnterpreteerd. Hierdoor mogen schoonheidsspecialisten in de ene gemeente wel behandelen en in de andere gemeente niet. “Dit is onacceptabel en schept enorm veel onduidelijkheid bij schoonheidsspecialisten én cliënten” zegt brancheorganisatie ANBOS.

Schoonheidsspecialist mag in de ene gemeente wel aan de slag, maar andere niet.

Twee voorbeelden ter illustratie

  • Salon A in gemeente X is gesloten, salon B in gemeente X is open. Deze laatste salon mag open omdat zij hiervoor op haar verzoek toestemming heeft gekregen en zij behandelingen geeft die zouden vallen onder de Zorgverzekeringswet. Salon A is gesloten omdat strikt genomen haar beroep niet behoort tot de uitgezonderde contactberoepen.
  • Salon A in gemeente X is gesloten, salon B in gemeente Y is open. Salon B mag open omdat de gemeente hiervoor toestemming geeft, de zorg is medisch noodzakelijk en zou vallen onder de Zorgverzekeringswet. Gemeente A geeft geen toestemming omdat de salon niet op de lijst met uitgezonderde contactberoepen staat.

"We merken dat de regels rondom de contactberoepen niet alleen verwarring schept bij schoonheidsspecialisten en cliënten, maar ook bij gemeenten die moeten handhaven. Laat daarom de medisch noodzakelijke zorg, dus ook zorg vanuit de aanvullende zorgverzekering, toe.", aldus de brancheorganisatie. " Wees duidelijk en eenduidigheid in beleid."

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.