Menu

Veel animo voor 'Wetenschap & de huid'

donderdag 01 juni 2023

Op woensdag 19 april vond het event voor specialisatieleden plaats op de leuke locatie Het Oude Magazijn in Amersfoort. De inschrijvingen voor dit event stroomden binnen en al snel waren alle plekken vergeven. De onderwerpen die tijdens deze dag werden behandeld (acne en rosacea) waren erg in trek.

Veel animo voor 'Wetenschap & de huid'

ANBOS-bestuurslid Linda Reurich startte de dag met een welkomstwoord voor al onze leden en een introductie van de sprekers drs. Femke de Vries, Celine Hof en Lisa Bargerink. De insteek van dit event was het belang van de samenwerking tussen verschillende sectoren, want samen staan we sterker.De Nederlandse acnezorg

Tijdens de eerste sessie ging drs. Femke de Vries dieper in op haar proefschrift, waar ANBOS en een grote groep schoonheidsspecialisten aan hebben meegewerkt.

Aan de hand van wetenschappelijke inzichten nam Femke ons mee in de problematiek rondom acne. De organisatie, kwaliteit en het toekomstperspectief van de acnezorg kwamen uitvoerig aan bod. Door de hoeveelheid aan verschillende zorgpaden (maar liefst 58) is het niet altijd duidelijk welke weg een patiënt of klant moet bewandelen om de juiste zorg te krijgen.

Er was veel interactie met de deelnemers en Femke vertelde wat de schoonheidsspecialist zelf kan doen om de patiëntgroep op de meest optimale manier te ondersteunen. Hierbij benadrukte ze het belang van goede documentatie van het behandeltraject en het doorverwijzen bij ernstige acne. Na afloop deelde Femke haar proefschrift uit, dat door onze leden gretig werd meegenomen.Rosacea
Na een korte pauze gaven Celine Hof en Lisa Bargerink van de Rositta Kliniek een uitgebreide sessie waarin ze de Rositta-methode toelichtten. En de rol die de schoonheidsspecialist daarbij vervult als het gaat om rosaceazorg. Ook Gretha Schutrups en Rositta Kaijser zelf, die de methode heeft ontwikkeld, waren aanwezig in het publiek om vragen te beantwoorden.

Lisa en Celine deelden veel informatie over wat rosacea precies is, hoe je het herkent, wanneer je een patiënt met ernstige symptomen door kunt verwijzen en wat de Rositta-methode eigenlijk inhoudt. Ook het hoe en wat rondom de Demodex-mijt kwam aan bod. Er is veel interessante informatie gedeeld, we merkten dat leden ook graag meer over rosacea willen weten.

Bedankt voor jullie komst!
We sloten het event af met een uitgebreide lunch en onze leden kregen een leuke goodiebag mee naar huis. De QR-codes die naar het evaluatieformulier leidden, stonden tijdens de lunch op de tafels verspreid en na afloop van het event is de evaluatie ook via de mail verzonden.

Ontzettend leuk om te zien dat deze veelvuldig en positief is ingevuld door onze aanwezige leden, waarvoor dank! Julie waardeerden het event met een mooie 8 als rapportcijfer. Hieruit blijkt ook dat er veel behoefte is aan een opvolging van deze belangrijke onderwerpen. ANBOS gaat hiermee aan de slag, hierover horen jullie binnenkort meer. 

We ontmoeten je graag weer op een volgend event!(fotografie: Bybergsma)

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.