Menu
Direct naar downloads

Sectie VO/Specialisaties

Ben je in het bezit van het diploma Voortgezette Opleiding of een (of meerdere) specialisatiediploma's, uitgegeven door de exameninstellingen TCI, Capabel, KWC-UV, Exuive of Visavi? Laat dit/deze diploma('s) dan registreren. Alleen dan kunnen je klanten onder voorwaarden in aanmerking komen voor een vergoeding van zorgverzekeraars.

Onder de sectie VO/Specialisaties registreren wij de volgende specialisatiediploma's:
 • Acne 
 • Elektrisch Ontharen*
 • Ontharingstechnieken*
 • Camouflage
 • Bindweefselmassage
 • Manuele Lymfedrainage
 • Huidverbeterende massage
 • Shiatsu massage
 • Pincementsmassage
 • Permanente Make-up
 • Voetreflexzonemassage 

Lees hier meer over de specifieke eisen die gelden voor het registreren van een specialisatie. 

* Schoonheidsspecialisten die naast Elektrisch Ontharen ook Ontharingstechnieken bij ANBOS geregistreerd hebben, hadden eerder vrijstelling voor de nascholingen van elektrisch ontharen als zij de nascholingen voor ontharingstechnieken volgden. Gelet op de discussie in de politiek, en de onzekerheid over de toekomst van IPL/laser voor schoonheidsverzorging, heeft ANBOS al geruime tijd niet meer nageschoold voor ontharingstechnieken. Wij moeten echter wel blijven voldoen aan onze nascholingeisen, om zo ook richting politiek en (zorg)verzekeraars het goede signaal af te geven.
Schoonheidsspecialisten die Elektrisch Ontharen als aparte specialisatie willen behouden, dienen dan ook gehoor te geven aan de oproep voor de nascholing elektrisch ontharen. Lees hier de meestgestelde vragen.

Staan je specialisaties geregistreerd bij ANBOS, dan zorgen wij voor het volgende: 

 • Zorgverzekeraars ontvangen maandelijks een overzicht van de leden met geregistreerde specialisaties. 
 • Door middel van de 'Ledenzoeker' op de website kunnen consumenten zoeken naar een schoonheidsspecialist met een specifiek geregistreerde specialisatie. Zo kunnen zij onder voorwaarden in aanmerking  komen voor een vergoeding van zorgverzekeraars. Bekijk hier het overzicht van zorgverzekeraars.

Nascholing 

Zodra je specialisatie ingeschreven staat bij ANBOS word je eens in de drie jaar opgeroepen voor een nascholing. Om de kwaliteit te waarborgen zijn wij genoodzaakt de leden die geen gehoor geven aan deze oproepen, uit het registratiesysteem te schrijven. De nascholing is één dag en bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte waarbij je een model dient mee te nemen. De kosten bedragen € 125 (ex. BTW). Weten waar een geschikt model aan dient te voldoen? Klik hier

Voordelen aanvullend lidmaatschap
Door je aan te sluiten bij onze sectie Voortgezette Opleiding (VO) en Specialisatie geniet je van meerdere extra's: 

 • HUID
  Als je bij deze sectie bent aangesloten, ontvang je het magazine HUID. Een kwartaalmagazine over de huid en huidaandoeningen.
 • Symposium 
  Eenmaal per twee jaar organiseert de sectie voor haar leden een symposium. Dit symposium is bedoeld om je kennis te vergroten en je ervaringen te delen met andere deskundigen.  

Aanmelden 
De kosten van het lidmaatschap van deze sectie bedragen € 50,00 (ex BTW) per jaar, ongeacht het aantal specialisaties dat geregistreerd wordt. Geïnteresseerd in deze aanvulling op je lidmaatschap? Rechts in beeld vind je het aanmeldformulier voor de sectie VO/Specialisaties. Lees hier meer over de specifieke eisen die geldend zijn voor het registreren van een specialisatie. 

Al lid van ANBOS maar nog niet van de sectie? Stuur dit formulier dan samen met je specialisatiediploma naar ledenadministratie@anbos.nl of ons postadres.

Nieuwe specialisatie behaald? 
Ben je al lid van de sectie VO/Specialisaties én heb je een nieuwe specialisatie behaald die je graag wil laten bijschrijven? Dan hoef je alleen je specialisatiediploma naar ons op te sturen.  

Richtsnoeren
Op zoek naar de digitale versie van een richtsnoer? Klik dan op een van de pagina's hieronder:

Vergoeding zorgverzekeraar 
De klant is zelf verantwoordelijk voor het indienen van het declaratieformulier en het krijgen van de vergoeding. Laat je klant daarom altijd zijn/haar polisvoorwaarden controleren om te zien of de betreffende verzekeraar deze behandelingen ook daadwerkelijk gedeeltelijk of geheel vergoedt. Bekijk hier aan welke eisen een goed declaratieformulier voldoet. Rechts op deze pagina kun je onder 'Documenten' het overzicht terugvinden van de vergoedingen van zorgverzekeraars voor 2018. 

AGB-code 
Om er voor te zorgen dat de uitwisseling van berichten over declaraties tussen zorgverleners - in dit geval jij als schoonheidsspecialist - en zorgverzekeraars goed verloopt is, heb je een AGB-code nodig. Lees hier meer over de aanvraag van een AGB-code. 

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.