Menu

Het overzicht van vergoedingen zorgverzekeraars 2023 is er!

vrijdag 25 november 2022

We hebben een nieuw vergoedingenoverzicht gemaakt. Nu uitgebreider dan anders en exclusief voor ANBOS-leden!

Het overzicht van vergoedingen zorgverzekeraars 2023 is er!

Niet alleen staat er genoemd per zorgverzekeraar of er vergoedingen zijn voor acne, camouflage en ontharen, maar ook welke aanvullende pakketten recht geven op vergoedingen en onder welke voorwaarden.
- Hoe hoog zijn de vergoedingen?
- Zijn vergoedingen per kalenderjaar of gedurende de looptijd van de verzekering?
- En heb je toestemming nodig van een dermatoloog/huidarts?

De antwoorden vind je allemaal terug in het overzicht!

Om het vinden van de juiste zorgverzekeraar makkelijker te maken kun je in de inhoudsopgave alle zorgverzekeraars op alfabetische volgorde vinden. Klik erop en dan ben je bij de zorgverzekeraar van je klant. Let op: de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar zijn altijd leidend. Wijs jouw klanten hier ook op. Het overzicht is alleen toegankelijk voor ANBOS-leden.

Ben je benieuwd naar het overzicht? Op onze website kunnen leden het Vergoedingenoverzicht zorgverzekeraars 2023 downloaden.

Wat valt op in het vergoedingenoverzicht?  

  • Klanten moeten meestal een zwaarder aanvullend pakket afnemen om behandelingen vergoed te krijgen.

  • Bovendien zien we dat zorgverzekeraars vaker maximale budgetten instellen voor meerdere behandelingen samen. Een voorbeeld is dat jouw klant maximaal € 200 voor acnebehandelingen én camouflagetherapie per verzekeringsduur vergoed krijgt. Daarbij is ook te zien dat verzekeraars een verschil maken tussen termijnen: per kalenderjaar en/of per verzekeringsduur.  

  • Verder zijn de voorwaarden om als schoonheidsspecialist in aanmerking te komen voor een vergoeding soms veranderd. De meeste zorgverzekeraars stellen echter nog steeds een lidmaatschap bij ANBOS als voorwaarde.

Terug naar nieuwsoverzicht
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.