Menu

Fillers door onbevoegden

vrijdag 12 april 2024

In de media ontstaan nog regelmatig items over het onbevoegd behandelen met fillers. Alle informatie hierover dus nogmaals kort op een rijtje.

Fillers door onbevoegden

Het geven van fillerbehandelingen is niet toegestaan voor schoonheidsspecialisten. Dat is al jaren het geval. Het is een voorbehouden handeling en zonder de juiste bevoegdheid overtreed je daarmee de wet. Een aantal jaren geleden leek er met de komst van nieuwe apparatuur een grijs gebied te ontstaan, maar daarover is ook de inspectie sinds 2022 heel duidelijk. 


In augustus 2022 informeerden we hier leden en externen in gezamenlijkheid met de IGJ al duidelijk over. Zie daarvoor het ANBOS artikel; ' IGJ publiceert factsheet over inspectiebezoeken | Anbos'.

Er blijft echter aandacht voor het onderwerp ontstaan, ook in de media. 

We kunnen het dus niet vaak genoeg zeggen, deze behandeling als schoonheidsspecialist zelf uitvoeren mag dus niet. Laat je niet (ver)leiden door apparatuur of leveranciers die aangeven hier een middenweg in gevonden te hebben. 

Wil je samenwerken met een arts om fillerbehandelingen toch aan te kunnen bieden in jouw salon, check dan goed met wie en hoe je gaat samenwerken. Ook als arts moet je bevoegd maar óók bekwaam zijn om dit goed te kunnen doen. Lees meer daarover in het artikel: 'Samenwerking binnen cosmetische zorg | Anbos.'

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.