Menu

Schoonheidsspecialisten vanaf 3 maart weer open!

dinsdag 23 februari 2021

Overheidsmaatregelen versoepeld, schoonheidsspecialisten vanaf 3 maart weer open

Schoonheidsspecialisten vanaf 3 maart weer open!

De overheid heeft zojuist, tijdens een persconferentie, aangekondigd dat de aangescherpte maatregelen voor contactberoepen worden versoepeld. Dat betekent dat schoonheidsspecialisten met ingang van 3 maart weer behandelingen mogen uitvoeren.

“We zijn verschrikkelijk blij en opgelucht dat de schoonheidsspecialisten weer open mogen”, reageert ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsspecialisten: “Het belangrijkste is dat ondernemers weer door kunnen en er weer perspectief is. Dit is een last die van onze schouders valt.”

Klaar om open te kunnen
Eerder had de brancheorganisatie aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, aangekaart dat schoonheidsspecialisten klaar zijn om weer veilig en verantwoord open te kunnen. “We zijn ontzettend blij dat we gehoord zijn, en dat onze beroepsgroep weer op een veilige en verantwoorde manier weer hun vak mogen uitoefenen”, aldus ANBOS.

Hard nodig
De heropening van de schoonheidsbranche was ook heel hard nodig. ANBOS: “Steunmaatregelen hebben bij onze achterban helaas weinig tot geen effect gehad. Minimaal 60 procent viel tussen het wal en het schip. Alle reserves en spaargelden zijn aangesproken en er zijn schulden gemaakt om de boel overeind te houden.” Volgens de brancheorganisatie biedt het weer open kunnen in ieder geval even perspectief.

Een gerust hart
Schoonheidsspecialisten behoren tot een beroepsgroep die werken volgens het aangescherpte Covid-19 hygiëneprotocol, goedgekeurd door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en EZK (ministerie van Economische Zaken en Klimaat). ANBOS: “Wij werken uitsluitend op afspraak, met een registratieplicht, één op één en in een aparte geventileerde behandelruimte. Cliënten kunnen met een gerust hart vertrouwen dat ze bij een ANBOS schoonheidsspecialist in veilige handen zijn. We merken dat onze cliënten staan te springen voor huidzorg door schoonheidsspecialisten.”

Terug naar nieuwsoverzicht
Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.