Menu

Elektrisch ontharen

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen. Een ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen' heeft de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

Elektrisch ontharen

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter. 

Waar moet ik op letten?

Kies altijd voor een ANBOS-schoonheidsspecialist mét de vakspecialistie 'Elektrisch Ontharen'. Dan weet je zeker dat je behandelaar over de juiste kwalificaties beschikt om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. Vind hier een gespecialiseerde schoonheidsspecialist bij jou in de buurt.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden jouw behandelaar moet voldoen.

ANBOS-schoonheidsspecialisten volgen de beroepscode, wat vereist dat ze hygiëneprotocollen en basisvoorschriften, inclusief verslaglegging, handhaven. Dit betekent onder andere dat je uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling die je ondergaat. Klik hier voor meer informatie.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.