Menu

ANBOS bij AVRO/TROS Radar

Op 16 november 2021 was ANBOS aan het woord in het TV-programma Radar. Daarin werd uitleg gevraagd over de Mesogun en het ‘grijze gebied’ van de wetgeving hieromtrent.

ANBOS bij AVRO/TROS Radar

De Mesogun is een product waar nog geen duidelijke wetgeving over bestaat. Dit noemen wij het ‘grijze gebied’. De wet laat daarmee ruimte voor wie deze behandelmethode mag gebruiken.

In de reportage zijn meerdere toepassingen te zien, maar uiteindelijk wordt het apparaat gebruikt om fillers in de lippen te plaatsen. Daarover is ANBOS heel duidelijk; “Het injecteren van fillers in de lippen behoort niet tot het vakgebied van de schoonheidsspecialist. Daar kunnen we heel duidelijk over zijn”, zegt Jantine van ’t Klooster, bestuursvoorzitter van ANBOS.

Tijdens het interview werden videofragmenten getoond van een één-daagse cursus voor het werken met de Mesogun. "Ik merk dat ik geïrriteerd raak door deze filmpjes", reageert Van 't Klooster. "Want het zijn de beunhazen die de branche verpesten. Dit zijn de mensen die er ook voor zorgen dat er complicaties ontstaan die dan ook in het nieuws komen."

De laagdrempeligheid van deze opleidingen is een probleem waar de hele branche last van heeft. In de reportage zat bijvoorbeeld ook een kapster aan tafel. Het standpunt van ANBOS is dan ook: ‘schoenmaker blijf bij je leest’. 

Als afsluiter verklaart Van ‘t Klooster namens ANBOS: “Daarom werken we ook samen met andere partijen om dit soort dingen te voorkomen. Wij willen hier de consument tegen beschermen.”

Bekijk de uitzending

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.