Menu

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een niet-invasieve huidbehandeling die wordt uitgevoerd om de textuur en uitstraling van de huid te verbeteren. De behandeling helpt de huid te exfoliëren en stimuleert tegelijkertijd de productie van nieuwe huidcellen en collageen, wat kan resulteren in een gladdere, zachtere en meer stralende huid. Microdermabrasie kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, ongelijkmatige teint, hyperpigmentatie, acne littekens en verstopte poriën.

De behandeling

Tijdens een microdermabrasie behandeling wordt een speciaal apparaat gebruikt om fijne kristallen of een diamantkopje over de huid te laten glijden. Deze kristallen of het diamantkopje helpen dode huidcellen en onzuiverheden van het oppervlak van de huid te verwijderen door middel van een lichte afschuring.

Het is een relatief pijnloze procedure en vereist over het algemeen geen hersteltijd. Het kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de nek, de borst, de rug en de handen. Meestal zijn er meerdere sessies nodig voor optimale resultaten, maar veel mensen ervaren al na de eerste behandeling een verbetering van de huidtextuur en uitstraling.

Grijze gebied
Microdermabrasie is over het algemeen veilig, maar het heeft enkele mogelijke bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling, veranderingen in pigmentatie en een zeer klein risico op infectie. Een goed uitgevoerde behandeling door een ervaren professional minimaliseert deze risico's. Om deze reden zal ANBOS een protocol maken voor de behandeling.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.