Menu
Direct naar downloads

Zorgverzekeraars

Behandelingen als elektrisch ontharen, ontharingstechnieken (IPL/laser), acne en camouflage kunnen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door een merendeel van zorgverzekeraars. Lees hiervoor altijd de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Vaak kijkt de zorgverzekeraar of de uitvoerende schoonheidsspecialist ook bij ANBOS geregistreerd staat én is opgenomen in het informatiesysteem. 

Zorgverzekeraars

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2022

Zorgverzekeraar Acne Camouflage Elektrisch
ontharen
IPL Laser
Aevitae          
A.S.R. (*1)          
AnderZorg
(Menzis)
         
AZVZ (*2)           
CZ           
Nationale
Nederlanden
       
DSW          
FBTO          
De Friesland          
AON (Zilveren Kruis)          
Interpolis          
IZA          
Menzis          
OHRA          
ONVZ          
PNO          
Pro Life          
Promovendum (*3)  
Salland (*4)          
Stad Holland          
Univé          
VGZ          
VvAA (*5)          
Zilveren Kruis          
Zorg en Zekerheid (*6)          

Legenda

 = Vergoeding aan schoonheidsspecialisten
 = Geen vergoeding aan schoonheidsspecialisten
 = Onder supervisie van dermatoloog of huidtherapeut

(1) De Amersfoortse is opgegaan in A.S.R.
(2) AVZV vergoedt alleen behandeling van acne volgens zorgprofiel 1 met een doorverwijzing van een huidtherapeut. Voor het ontharen (zowel elektrisch ontharen, IPL als laser) heb je een verwijzing van de huisarts nodig.
(3) Alle zorgverzekeringen van Promovendum gaan over naar VGZ.
(4) Let op: voor elke behandeling (acne, camouflage en elektrisch ontharen) is een verwijzing nodig van een dermatoloog/medisch specialist. Klanten moeten ook vooraf toestemming vragen aan Salland om de behandeling (betaald) te ondergaan.
(5) Let op: voor een acne-behandeling is een verwijzing nodig van een dermatoloog/medisch specialist.
(6) Zorg en Zekerheid vergoedt alleen behandeling van acne volgens zorgprofiel 1 met een doorverwijzing van een huidtherapeut. Voor het ontharen (zowel elektrisch ontharen, IPL als laser) heb je een verwijzing van de huisarts nodig. * zie voor alle voorwaarden van supervisie de polisvoorwaarden.

Disclaimer en verantwoordelijkheid cliënt
Dit overzicht werd samengesteld op 16 november 2021. Als er nog aanpassingen nodig zijn, plaatsen wij een nieuw overzicht. Een vergoeding door een zorgverzekeraar is de verantwoordelijkheid van de cliënt. Lees de kleine letters van de aanvullende verzekering nauwkeurig. Zij (of hij) zal bijvoorbeeld in de gaten moeten houden of een verwijzing van een specialist of huisarts nodig is, en of er andere voorwaarden zijn, bijvoorbeeld dat alleen een vergoeding wordt gegeven voor een bezoek aan een door de verzekeringsmaatschappij aangewezen schoonheidsspecialist. Wij hebben getracht dit overzicht zo compleet mogelijk te maken. Mocht er een verzekeringsmaatschappij ontbreken, dan horen wij dat graag. We zullen deze dan toevoegen. ANBOS kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de juistheid van gegevens, omdat zij afhankelijk is van externe bronnen, zoals polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen. Er kunnen aan dit overzicht dan ook geen rechten worden ontleend. Woerden, 20 juli 2022

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.