Menu

Permanente Make-up

Bij permanente make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, brengt de schoonheidsspecialist met speciale apparatuur pigmenten in de huid.

Permanente Make-up

Steeds meer mensen willen ’s morgens verzorgd de deur uitgaan, maar niet te lang voor de spiegel staan. Gelukkig heeft de geregistreerde schoonheidsspecialist een ideale oplossing: zij kan wenkbrauwen, oogleden en lippen permanent verfraaien. Bij permanente make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, brengt de schoonheidsspecialist met speciale apparatuur pigmenten in de huid. De kleuren worden uiteraard in overleg gekozen. Permanente make-up kan worden toegepast op:

Wenkbrauwen
- corrigeren van de wenkbrauwen
- bij minder of ontbreken van wenkbrauwhaartjes

Ogen
- inkleuren van een eyeliner
- inkleuren bij het ontbreken van wimpers

Lippen
- inkleuren van de liplijn
- corrigeren van de liplijn bij het ontbreken van pigment of na een beschadiging
- bij schisis (hazenlip)


Zorgvuldig en secuur
 
Het aanbrengen van permanente make-up moet heel zorgvuldig gebeuren. Er wordt gebruik gemaakt van afbreekbare pigmenten, die geen kankerverwekkende stoffen bevatten. Door met deze afbreekbare pigmenten te werken moet het aanbrengen van de permanente make-up wel regelmatig worden herhaald. Deskundigheid en hygiëne zijn sleutelwoorden bij deze behandeling.

Voorbereiding en behandeling
Voor de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Zorg dat je vooraf de afspraken goed op papier hebt gezet om afspraken helder te hebben en teleurstelling te voorkomen. Hier zijn standaard formulieren (informed consent) voor.  In nauw overleg wordt de vorm en kleur bepaald van de lipcontour, eyeliner of de wenkbrauw. Daarna wordt de kleurstof ingebracht met een naald.

Voor wie is permanente make-up geschikt?
- Voor mensen die niet tevreden zijn met de vorm van hun wenkbrauwen of lippen.
- Voor mensen die weinig of tijdelijk minder haargroei hebben.
- Voor mensen met alopecia (plaatselijke kaalheid).

In het geval van alopecia kan, in overleg met de huisarts of specialist, de behandeling aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Vraag altijd goed van tevoren de voorwaarden voor een eventuele vergoeding na bij je eigen zorgverzekeraar!

Als je een PMU-behandeling wilt laten doen, is het in ieder geval belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een schoonheidsspecialist met een vergunning van de GGDBij de geregistreerde schoonheidsspecialist worden deze behandelingen uitgevoerd onder uiterst hygiënische voorwaarden en volgens het richtsnoer Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu. Via onze ledenzoeker kun je op zoek naar een salon in je buurt met de registratie PMU.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.