Menu

Permanente make-up

Bij permanente make-up, ook wel micropigmentatie genoemd, brengt de schoonheidsspecialist met speciale apparatuur pigmenten in de huid. De kleuren worden vooraf en in overleg gekozen. Permanente make-up kan worden toegepast op wenkbrauwen, oogleden en lippen. Het aanbrengen van permanente make-up moet heel zorgvuldig gebeuren. Bij de geregistreerde schoonheidsspecialist worden deze behandelingen uitgevoerd volgens de Hygiënerichtlijnen van het RIVM en de richtlijnen voor Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu.

Permanente make-up

Permanente make-up kan worden toegepast op:

Wenkbrauwen

  • corrigeren van de wenkbrauwen
  • bij minder of ontbreken van wenkbrauwhaartjes.

Ogen

  • inkleuren van een eyeliner
  • inkleuren bij het ontbreken van wimpers.

Lippen

  • inkleuren van de liplijn
  • corrigeren van de liplijn bij het ontbreken van pigment of na een beschadiging
  • bij schisis (hazenlip).

Voorbereiding en behandeling

Vooraf heb je een intakegesprek met de schoonheidsspecialist waarin je uitleg krijgt over de behandeling en het te verwachten resultaat. Daarna wordt de vorm en kleur bepaald van de lipcontour, eyeliner of de wenkbrauw. Vervolgens wordt de kleurstof ingebracht met een naald.

Voor wie is permanente make-up geschikt?

  • Voor mensen die niet tevreden zijn met de vorm van hun wenkbrauwen of lippen.
  • Voor mensen die weinig of tijdelijk minder haargroei hebben.
  • Voor mensen met alopecia (plaatselijke kaalheid).

In het geval van alopecia kan de behandeling, in overleg met de huisarts of specialist, aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. Vraag altijd goed van tevoren de voorwaarden voor een eventuele vergoeding na bij je eigen zorgverzekeraar!

GGD-vergunning

Als je een PMU-behandeling wilt laten doen, is het in ieder geval belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een schoonheidsspecialist met een vergunning van de GGDBij de geregistreerde schoonheidsspecialist worden deze behandelingen uitgevoerd onder uiterst hygiënische voorwaarden volgens de Hygiënerichtlijnen tatoeëren en piercen van het RIVM en volgens het richtsnoer Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu van ANBOS.

Vind een gespecialiseerde schoonheidsspecialist bij jou in de buurt

Via onze ledenzoeker kun je zoeken naar een salon in je buurt met de registratie PMU.

ANBOS-schoonheidsspecialisten volgen de beroepscode, wat vereist dat ze hygiëneprotocollen en basisvoorschriften, inclusief verslaglegging, handhaven. Dit betekent onder andere dat je uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling die je ondergaat. Klik hier voor meer informatie.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.