Menu

Kies voor gekwalificeerd

De titel ‘schoonheidsspecialist’ is niet beschermd. Iedereen kan zich, ook zonder diploma, schoonheidsspecialist noemen. Maar je wil natuurlijk wél dat je in veilige handen bent. Daarom laat je je alléén behandelen door een schoonheidsspecialist die daarvoor opgeleid is. ANBOS helpt je een betrouwbare specialist te kiezen. 

Aangesloten bij ANBOS

ANBOS is dé Nederlandse brancheorganisatie voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten. Als een salon is aangesloten bij ANBOS, dan weet je zeker dat de schoonheidsspecialist over het erkende vakdiploma Schoonheidsverzorging beschikt. Dat is namelijk een eis voor lidmaatschap bij ANBOS. Daarnaast houdt ANBOS de kwaliteit van aangesloten specialisten en salons hoog met de ANBOS-beroepscode en met geregistreerde vakspecialisaties.

Beroepscode voor schoonheidsspecialisten

Schoonheidsspecialisten die lid zijn van ANBOS committeren zich aan de ANBOS-beroepscode. Deze code bevat richtlijnen voor onder andere hygiëne, arbeidsomstandigheden en milieu. Ook is er een goede klachtenafhandeling, een onafhankelijke klachtenfunctionaris en de salon is aangesloten bij de Geschillencommissie Uiterlijke verzorging. Kies je voor een salon die aangesloten is bij ANBOS, dan weet je dus zeker dat de bedrijfsvoering goed is geregeld.

Vakspecialisatie

Heeft jouw schoonheidsspecialist ook een vakspecialisatie bij ANBOS geregistreerd? Bijvoorbeeld voor acne-behandelingen? Dan volgt zij (of hij) iedere drie jaar verplichte nascholingen om haar (of zijn) kennis op peil te houden. Zo weet je zeker dat je in vertrouwde handen bent.

Zorgverzekeraars weten dit ook. Daarom is een ANBOS-registratie vaak een voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoedingen bij de zorgverzekeringen.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.