Menu

Ontharen met licht

Blijvend haartjes verwijderen. Steeds meer vrouwen én mannen kiezen hiervoor. Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van IPL/Laser. Een ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie 'Ontharingstechnieken' heeft de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

Ontharen met licht

Hoe werkt IPL / Laserontharing?

Ontharen met IPL/laser zijn methodes voor het verminderen van overbeharing. Tijdens een behandeling met IPL/laser wordt sterk gebundeld licht in de huid gestraald. Het
pigment van de haarwortels absorbeert het licht en zet het om in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug.

Geheel pijnloos is de behandeling niet, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt. De IPL/laser methodes zijn effectief voor het reduceren van haar. Ze zijn niet geschikt voor licht blonde, witte, grijze en rode haren, omdat de haren niet genoeg pigment bevatten. De huidskleur is ook bepalend voor de werking van IPL/laser. De donkere en getinte huid bevatten veel pigment en hebben daarom een aangepaste instelling nodig.

Waar moet ik op letten?

Kies altijd voor een ANBOS-schoonheidsspecialist mét de vakspecialisatie 'Ontharingstechnieken'. Dan weet je zeker dat je behandelaar over de juiste kwalificaties beschikt om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. Vind hier een gespecialiseerde schoonheidssalonbij jou in de buurt. Wil je weten of je specifieke behandelaar ook de juiste specialisaties bezit (vraag altijd na wie jou gaat behandelen!), kijk dan in het SKIN register voor alle persoonlijke registraties.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden jouw behandelaar moet voldoen. Schoonheidsspecialisten die lid zijn van ANBOS hebben de beschikking over een vergoedingenoverzicht per zorgverzekeraar. Je kunt hierover dus advies vragen bij jouw behandelaar.

Definitief ontharen bestaat. Feit of Fabel?

Zowel een feit als een fabel. Door ontharen met IPL/laser wordt de follikel opgeruimd en die ruimte wordt opgevuld door collageen. Het aantal haarfollikels ligt met je geboorte vast, dus als er één vernietigd is, dan is deze ook echt weg, dat is dus een feit.

Het spanningsveld ligt ‘m echter hierin dat je misschien verwacht dat je je leven lang haarvrij bent en dat is een fabel. Haarfollikels bevinden zich in verschillende fasen. De belangrijkste fasen voor ontharen zijn de 'groeifase' (anagene fase) en de 'rustfase' (telogene fase). De haarfollikels die zich in de groeifase bevinden worden alleen definitief verwijderd, en de haarfollikels in de rustfase blijven ongedeerd.

Aangezien er een groot deel van de haarfollikels zich in de rustfase bevinden, zullen er meerdere behandelingen noodzakelijk zijn om een cosmetisch resultaat te bereiken. Er zijn dus altijd nabehandelingen nodig om het behaalde resultaat te behouden.

ANBOS-schoonheidsspecialisten volgen de beroepscode, wat vereist dat ze hygiëneprotocollen en basisvoorschriften, inclusief verslaglegging, handhaven. Dit betekent onder andere dat je uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling die je ondergaat. Klik hier voor meer informatie.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.