Menu

Microneedling

Microneedling is een geavanceerde huidbehandeling die de natuurlijke herstelmechanismen van de huid activeert door microperforaties.

Microneedling

Door middel van fijne naaldjes worden gecontroleerde microperforaties gemaakt, waardoor de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een stevigere, gladdere huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels. Een bijkomend voordeel van microneedling is de verbeterde opname van huidverzorgingsproducten. De microperforaties creëren tijdelijke kanaaltjes in de huid, waardoor actieve ingrediënten dieper en effectiever kunnen doordringen.

De keuze tussen een microneedling pen en roller hangt af van het te behandelen gebied en de behoeften van de klant. De pen biedt meer flexibiliteit in diepte-instellingen, terwijl de roller efficiënter is voor grotere oppervlakken.

Grijs gebied

Microneedling valt echter onder risicovolle behandelingen en bevindt zich in een "grijs gebied". Daarom is het belangrijk dat de gebruikte apparatuur voldoet aan strenge normen, zoals de ISO 13485-norm en MDR-regelgeving.

Verzekeringen

Microneedling biedt een effectieve en veelzijdige oplossing voor huidverjonging en verbetering van de huidconditie. Hoewel dekkingen kunnen variëren, bieden de meeste verzekeringen vergoeding voor behandelingen tot 1,5 mm diepte in de huid. 

ANBOS protocol

Naast bestaande regelgeving is ANBOS bezig met het ontwikkelen van een specialisatie voor microneedling, waarbij een specifiek protocol wordt opgesteld. Dit protocol zal richtlijnen bieden voor veilige en effectieve microneedling behandelingen, waardoor professionals in staat zullen zijn om op een gecontroleerde en kwalitatieve manier deze behandeling uit te voeren.

ANBOS-schoonheidsspecialisten volgen de beroepscode, wat vereist dat ze hygiëneprotocollen en basisvoorschriften, inclusief verslaglegging, handhaven. Dit betekent onder andere dat je uitgebreid wordt geïnformeerd over de behandeling die je ondergaat. Klik hier voor meer informatie.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.