Menu
Direct naar downloads

Klachtenregeling voor consumenten

Overal waar mensen werken gaat weleens wat mis. Dan kan het gebeuren dat je een klacht of melding hebt over de (be)handeling van je schoonheidsspecialist. Als hij of zij is aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS, kun je gebruik maken van de ANBOS-klachtenregeling.

Klachtenregeling voor consumenten

Let op: een klacht of melding over een schoonheidsspecialist die geen lid is van ANBOS
Als de schoonheidsspecialist niet is aangesloten bij ANBOS, kan de klachtenfunctionaris niet bemiddelen. Dien dan een klacht in bij het Landelijk Meldpunt Zorg, een onderdeel van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. Zij lossen geen klachten op, maar geven wel informatie en tips.

Een klacht of melding indienen over de (be)handeling van een ANBOS schoonheidsspecialist
Ben je ontevreden over de (be)handeling door je schoonheidsspecialist en denk je er over na een klacht in te dienen? Of heb je geen klacht, maar wil je wel melding maken van iets? Als jouw schoonheidsspecialist is aangesloten bij de brancheorganisatie ANBOS, kun je gebruik maken van de ANBOS-klachtenregeling. We leggen hieronder stapsgewijs uit wat je in zo’n geval kunt doen.

Stap 1. Controleer het ANBOS-lidmaatschap

Controleer of je schoonheidsspecialist lid is van ANBOS of werkt voor een lid van ANBOS. Zo ja, dan kun je als klant gebruik maken van de ANBOS-klachtenregeling. Je kunt het lidmaatschap hier checken.

Stap 2. Bespreek je klacht of melding met je schoonheidsspecialist

Onderneem zo snel mogelijk actie en neem contact op met degene waar je klacht over gaat. Vertel daarbij wat je dwars zit. Het is belangrijk dat je eerst in gesprek gaat. Een goed gesprek kan vaak al veel verhelderen en onvrede wegnemen. Ook kun je op deze manier meer uitleg krijgen over de manier van (be)handelen en kunnen excuses worden aangeboden.

Stap 3. Schakel een klachtenfunctionaris in

Lukt het niet om er samen uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van je klacht? Neem dan contact op met een klachtenfunctionaris van het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg). Zij (of hij) is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contactgegevens klachtenfunctionaris CBKZ
De klachtenfunctionaris is op werkdagen telefonisch te bereiken via 0183-68 28 29, van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.
Je kunt ook een e-mail sturen naar klachten@cbkz.nl.

Wil je je klacht opsturen per post? Stuur je klacht dan naar:
CBKZ, t.a.v. Klachtenfunctionaris ANBOS, Antwoordnummer 570, 4200 WB Gorinchem.

Vermeld bij het indienen van je klacht duidelijk:

  • je naam en adres
  • je telefoonnummer en e-mailadres
  • de naam van degene over wie je klaagt
  • een duidelijke omschrijving van het gedrag waar je klacht over gaat.


Stap 4. Naar de geschillencommissie

Hebben de voorgaande stappen niet tot een oplossing geleid? Dan kun je je klacht laten beoordelen door de Commissie Uiterlijke Verzorging van De Geschillencommissie. Over de procedure bij de geschillencommissie vind je meer op www.degeschillencommissie.nl.

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.