Menu

Kies jij voor kwaliteit?

In het kader van de ‘Kies voor kwaliteit’ campagne ging ANBOS met consumenten in gesprek: ‘Waarom ga je graag naar jouw ANBOS schoonheidsspecialist en wat betekent kwaliteit voor jou?’Up
-to-date blijven is teken van kwaliteit 

Linda uit Alphen aan de Rijn is 56 jaar, ze gaat al zo’n 11 jaar naar haar schoonheidsspecialist. Ik vond mijn wenkbrauwen niet mooi, daar heeft ze me erg goed mee geholpen. Sindsdien ben ik daar gebleven. Ik kom er nu elke twee maanden. Mijn huid heeft best wat te verduren gehad, maar omdat ik het goed onderhoud en de juiste crèmes gebruik is dat nu echt verbeterd’, vertelt ze ons. 

De behandeling die Linda altijd boekt is zowel ontspannend als huid verzorgend; ‘Ik vind het altijd heerlijk. Die ontspanning, even niet werken, niet thuis zijn, gewoon niets doen. Gewoon liggen en jezelf laten verwennen.’ Tijdens de behandeling ontstaan er ook vaak persoonlijke gesprekken, ‘in die jaren leer je elkaar wel kennen, dus is het ook altijd van; hoe is het met die? En met die?’.

‘Hoe je naar kwaliteit kijkt
kun je 
bijvoorbeeld met de kapper
vergelijken. Als die geen nascholing
volgt, dan blijft ze ouderwets'

De behandeling start altijd met een rugmassage, gevolgd door schouders, armen en gezicht. De gezichtsbehandeling komt daarna, samen met het epileren met draad, ‘vooral dit laatste is voor mij erg belangrijk, daar heb ik mijn schoonheidsspecialist echt voor nodig’. 

Kwaliteit betekent voor Linda heel veel. Het is belangrijk dat je als je een vak uitoefent bij een brancheorganisatie bent aangesloten, ‘dat vinden mensen altijd erg fijn’. Inmiddels weet ze zelf dat haar schoonheidsspecialist de kwaliteit biedt waar zij naar op zoek is. ‘Hoe je naar kwaliteit kijkt kun je bijvoorbeeld met de kapper vergelijken. Als die geen nascholing volgt, dan blijft ze ouderwets. Door workshops en nascholingen blijft ze op de hoogte van nieuwe producten, nieuwe richtlijnen, nieuwe gebruiksaanwijzingen. Je moet meegaan met de tijd, een beetje up-to-date blijven. Als een kapper niet up-to-date blijft, blijf je ook ouderwetse kapsels houden. Kwaliteit is daarom super belangrijk. 

Fotografie @ByBergsma

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.