Menu

Organisatie

Sinds 1949 is ANBOS dé brancheorganisatie en belangenbehartiger van gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland.

Organisatie

Toonaangevend in kwaliteit en professionaliteit
ANBOS is dé brancheorganisatie van en voor gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland. Met onze diepgewortelde passie voor kwaliteit en professionaliteit zijn we al 75 jaar een professionele en betrouwbare partner voor onze leden. We vertegenwoordigen ruim 4.500 professionele schoonheidsspecialisten, van kleine eenmanszaken tot grote beautyketens. Al onze leden zijn ervaren schoonheidsspecialisten, werken volgens de hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen en houden hun kennis op peil door zich regelmatig te laten bijscholen. Als je kiest voor een ANBOS-schoonheidsspecialist, dan kies je dus voor ongeëvenaarde kwaliteit.

Streven naar verbetering
Onze missie is niet alleen gericht op het hoog houden van de kwaliteit, maar ook op het voortdurend verbeteren ervan. We geloven dat de veiligheid en effectiviteit van behandelingen essentieel zijn, maar we streven ook naar het versterken van het imago van de branche en het bevorderen van de concurrentiepositie van onze gediplomeerde schoonheidsspecialisten. We gaan nog verder door nauw samen te werken met onderwijsinstellingen om het curriculum af te stemmen op de praktijk, en door voortdurend richtlijnen en protocollen te ontwikkelen die de uitoefening van het vak ondersteunen. We willen het beroep naar nieuwe hoogten tillen en laten zien dat de schoonheidsbranche een plek is waar deskundigheid en vakmanschap samenkomen. Vanuit onze spilfunctie en met onze rijke geschiedenis, kennis van de branche en onze contacten zetten wij ons hier iedere dag vol overgave voor in.

Onze uitgebreide ervaring en ons sterke netwerk stellen ons bovendien in staat om snel te reageren op actuele zaken die de schoonheidsbranche beïnvloeden. We hebben onze rol als belangrijke gesprekspartner voor de overheid, zorg en media stevig gevestigd. Zo hebben wij ons voor ingezet dat schoonheidsspecialisten IPL-laserbehandelingen mogen blijven uitvoeren, door in gesprek te gaan met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We zijn daarnaast trots op ons initiatief om SKIN op te richten - het eerste en enige kwaliteitsregister van schoonheidsspecialisten in Nederland. Dit register heeft een nieuwe standaard gezet voor kwaliteit en professionaliteit in ons vakgebied.

Een dynamisch kennisnetwerk
Samen met onze toegewijde leden vormen we een hecht kennisnetwerk dat voortdurend groeit en evolueert. We moedigen onze leden aan om zich voortdurend bij te scholen en bieden talloze mogelijkheden voor het uitwisselen van ervaringen en kennis. Met onder andere onze webinars en ledenevenementen creëren we een dynamische omgeving waarin schoonheidsspecialisten kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. We begrijpen dat het succes van onze branche afhankelijk is van de groei en ontwikkeling van elk individu, van degenen die net beginnen tot degenen die al jarenlang succesvol zijn. We ondersteunen onze leden dan ook in elke fase van hun ondernemerschap, van het opstarten tot het waarborgen van kwaliteit binnen de onderneming. We zorgen dat zij hun vak goed kunnen uitvoeren en helpen hen met alles wat zij hiervoor nodig hebben.

Consumenten informeren
We willen de consument informeren en beschermen, en daarom lanceren we elk jaar een krachtige landelijke campagne. Deze campagne is bedoeld om consumenten bewust te maken van het belang van het kiezen voor een gediplomeerde ANBOS-schoonheidsspecialist. En met onze ledenzoeker kunnen zij een gecertificeerd schoonheidsspecialist bij hen in de buurt vinden zodat zij altijd weten waar ze met een gerust hart in de stoel kunnen plaatsnemen.

Traditionele betrouwbaarheid met een innovatieve blik
Bij ANBOS zijn we niet alleen een brancheorganisatie - we zijn een inspirerende kracht die het verschil maakt. We drijven verandering en innovatie aan in de schoonheidsbranche, terwijl we tegelijkertijd onze traditie van professionaliteit en betrouwbaarheid in ere houden. Samen met onze leden en partners vormen we een dynamische gemeenschap die de norm bepaalt voor ons vakgebied. Voor nu en voor in de toekomst.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.