Menu

Diploma-eisen

Om lid te worden van ANBOS vragen wij bij inschrijving om een diploma Schoonheidsverzorging, uitgereikt door een onderwijs- of exameninstelling. Je mag lid worden als het diploma voldoet aan onze exameneisen.

Heb je een diploma uit het buitenland? Klik hier.

Wil je de eisen voor het specialisatiediploma lezen? Klik dan op deze link.

Diploma-eisen

De examinering kan door de onderwijsinstelling zelf gedaan worden, maar ook door onafhankelijke exameninstellingen: Exuive, KWC-uv, TCI of Visavi. Heb je een diploma (of een bijlage bij dat diploma) van Capabel? Dan dient dit diploma of bijlage behaald te zijn vóór 2020.
Uit het diploma (of een bijlage bij dat diploma) moet blijken dat het examen is afgenomen in aanwezigheid van een bevoegde, geregistreerde brancheassessor. Deze brancheassessor moet zijn opgenomen in het register van de Stichting Beheer Assessorenpool Schoonheidsverzorging. Daarnaast dient de onderwijsinstelling geregistreerd te zijn in het Centraal Register Examens Beroepsonderwijs (CREBO) - het reguliere onderwijs, of opleiden volgens het branchekwalificatiedossier.

In de statuten en het huishoudelijk reglement van ANBOS staan de voorwaarden waaraan de (vak)diploma’s moeten voldoen. Deze statuten en het huishoudelijk reglement lees je hier.

Diploma kwijt? 
Wil je je inschrijven, maar kun je je diploma niet meer vinden? Neem dan contact op met Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van OCW en vraag daar een uittreksel uit het diplomaregister op.

Op zoek naar een opleiding?
Je wilt schoonheidsspecialist worden en vindt het belangrijk om een goede opleiding te kiezen. Welke opleiding past het beste bij jou? Waar moet je allemaal aan denken? 
ANBOS helpt jou om na te denken over je opleidingenkeuze. Lees hier verder.

Chat on WhatsApp
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.